СБУ затримала двох львів'янок, які підтримували російську агресію проти України

2667 0
Наразі двом жінкам повідомлено про підозри.
Фото: ілюстративне/CБУ

Фото: ілюстративне/CБУ

Служба безпеки України затримала двох львів'янок, які у соцмережах виправдовували військову агресією рф проти України та підтримували злочинні дії окупантів. Про це повідомила пресслужба відомства.

«Жительки Львова та області поширювали проросійські наративи у забороненій соцмережі «Одноклассники». Впродовж тривалого часу вони розповсюджували матеріали, у яких відкрито виправдовували та прославляли злочинні дії російських військових, дискредитували сили ЗСУ та поширювали антиукраїнські дописи», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині викрили ще одного прихильника рф, який планував провокації та диверсії

Зазначимо, що під час обшуку за місцями проживання правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Наразі двом жінкам повідомлено про підозри у вчинені злочину за ч. 2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який намагався здати ворогу позиції блокпостів ЗСУ

 
Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють у державній зраді 72-річного львів’янина. За даними спецслужб, чоловік корегував удари росіян по Яворівському міжнародному військовому полігону, що на Львівщині.
 
Фото Служби безпеки України

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!