Київ

СБУ затримала колаборантку, яка здавала позиції ЗСУ під час боїв за Київ

445 0
Підозрювана об'їжджала на власному авто передмістя Києва та фіксувала локації найбільшого зосередження українських бійців

Служба безпеки затримала на Київщині жінку, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ намагалася допомагати росіянам захопити столицю. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідство встановило, що протягом березня 2022 року підозрювана дистанційно передавала геолокації підрозділів ЗСУ, які обороняли мегаполіс. Найбільше росіян цікавили місця базування опорних пунктів, блокпостів та вогневих позицій важкої артилерії українських військ.

Після провалу наступу на столицю фігурантка згорнула розвідувальну активність та "залягла на дно", щоб уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ викрили її та затримали у власному помешканні.

Підозрювана — місцева жителька, яку завербувала російська розвідка. Вона об'їжджала на власному авто передмістя Києва та фіксувала локації найбільшого зосередження українських бійців.

В СБУ поінформували, що під час обшуку в помешканні затриманої правоохоронці знайшли мобільний телефон, який вона використовувала для спілкування із росіянами. Наразі їй повідомили про підозру за ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Жінка знаходиться під вартою, їй загрожує довічне ув'язнення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!