Селу на Львівщині можуть повернути історичну назву

8498 0
Пустомитівська міська рада звернулась, щоб змінити селу назву.
Фото: GoogleMaps

Фото: GoogleMaps

Назву села Милошевичі Пустомитівської територіальної громади можуть змінити на Милошовичі. Відповідне рішення ухвалили на сесії Львівської районної ради 29 вересня.

Підставою для подібного рішення стали звернення Пустомитівської міської ради та Львівської обласної ради від 31 серпня 2023 року про повернення цьому населеному пункту його історичної назви. Далі ухвалу розгляне Львівська обласна рада, остаточно переменувати село зможе Верховна Рада.

Читайте також: Верховна рада перейменувала селище Славське, що на Львівщині

Нагадаємо, що на Львівщині залишилося сім населених пунктів, які пропонує перейменувати комісія зі стандартів державної мови. В області продовжують досліджувати це питання.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!