Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні на 60 млрд доларів

533 0
Спікер Палати Майк Джонсон нещодавно розкритикував законопроєкт Сенату і поставив під сумнів його схвалення
Умовне фото

Умовне фото

Сенат США остаточно підтримав пакетний законопроєкт надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 млрд доларів, із яких понад 60 млрд доларів — на допомогу Україні. Про це йшлося у трансляції голосування, передає Громадське.

Подальша доля законопроєкту залежить від рішення Палати представників. Її спікер Майк Джонсон нещодавно розкритикував законопроєкт Сенату і поставив під сумнів його схвалення. Коли голосуватиме Палата представників – наразі невідомо.

Читайте також: Україна отримала міжнародну допомогу на фінансування пенсій та зарплат

Зазначимо, законопроєкт включає 60 млрд доларів на підтримку України, 14,1 млрд доларів на безпекову допомогу Ізраїлю, 9,2 млрд доларів на гуманітарну допомогу та 4,8 млрд доларів на підтримку регіональних партнерів в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. 

Це новий законопроєкт Сенату, запропонований після того, як республіканці 7 лютого заблокували ширшу пропозицію, що включала допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню й водночас передбачала зміни в захисті американського кордону та міграційної політики. Це був компроміс двох партій після місяців дискусій. Однак законопроєкт майже одразу зіткнувся з різкою опозицією з боку республіканців у Палаті представників.

Напередодні голосування в Сенаті республіканці Палати представників запропонували власний пакет фінансування лише для Ізраїлю, без коштів для України та змін в політиці із захисту кордону. А втім, Палата представників не змогла ухвалити й окремий законопроєкт республіканців про надання допомоги лише Ізраїлю.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!