Політична реклама

Сендвічі на сніданок порушують роботу кровоносної системи

1202 0
Експерти з Канади стверджують, що один висококалорійний бутерброд з яйцем, шинкою і сиром, з‘їдений з ранку, може ускладнити роботу кровоносних судин аж до обіду та потенційно може спровокувати розвиток атеросклерозу.

Дослідники з університету Калгарі вивчили вплив багатих жирами сендвічів на здоров’я добровольців-студентів. Обов‘язковою умовою для участі в експерименті було відсутність шкідливих звичок (паління). Пише видання "ВКурсе".

Як відомо, ознакою нормальної роботи судин є об’єм крові, який здатний пройти через артерії на руці в разі, якщо їх робота буде тимчасово ускладнена. Цей фактор вимірюється за допомогою швидкісного тимчасового інтеграла (VTI, velocity time integral). Цей показник можна виміряти з використанням допплерометрії в стані спокою та після стиснення руки за допомогою манжети для вимірювання тиску.

Вчені мали намір виміряти вплив однієї порції висококалорійної їжі на роботу дрібних кровоносних судин зокрема, а також на стан кровоносної системи в цілому.

Стан студентів вивчався двічі: один раз, коли вони не снідали, і другий — коли один раз на день вони з'їдали два сендвіча загальною калорійністю 900 калорій і місткістю жирів 50 грам. Дві години опісля після поїдання таких сендвічів, їх VTI зменшився на 15-20%.

Однократне вживання такої їжі має оборотний ефект, але дослідження показує, що висококалорійна їжа може пошкодити судини значно швидше та сильніше, ніж можна подумати.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!