Сербія вперше долучилася до «українських» санкцій Євросоюзу

1545 0
Йдеться про обмежувальні заходи проти Януковича і колишнього керівництва України.
Прапори росії і Сербії

Прапори росії і Сербії

Сербія вперше приєдналася до обмежувальних заходів ЄС, пов’язаних із ситуацією в Україні. Про це пише Європейська правда. 

Йдеться про виконання Сербією рішення Ради Європейського Союзу про продовження обмежувальних заходів проти колишнього президента України Віктора Януковича, а також колишнього керівницвта України 2010-2014 років. 

На відміну від інших балканських країн, Сербія робить це вперше. Це рішення вона виконала разом з Чорногорією, Албанією, Північною Македонією та Боснією і Герцеговиною. 

Керівництво Сербії неодноразово заявляло, що попри прагнення стати членом ЄС, вони не будуть приєднуватися до санкцій ЄС проти рф. Санкції проти Януковича можуть мати символічне значення, але також можуть свідчити про зміни настроїв у Белграді. 

Також зазначимо, що Сербія раніше назвала «брехнею» заяви Генштабу України про те, що Росія нібито завербувала для участі у війні проти України у тому числі громадян Сербії. 

Читайте також: Євросоюз затвердив четвертий пакет санкцій проти росії 

Нагадаємо, що 14 березня постійні представники Євросоюзу затвердили четвертий пакет санкцій проти росії через війну в Україні. Він спрямований на фізичних та юридичних осіб, які причетні до військової агресії росії проти України. Також обмеження стосуються декількох секторів російської економіки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!