На правах реклами

Сережки-кафи: нестандартна прикраса для сміливих образів

526 0
Познайомтесь з сережками-кафами – ідеальний вибір для тих, хто хоче виділитися. Поради щодо стилю та догляду за вашими кафами.

Хоча кафи відносять до категорії сережок, насправді ця прикраса сильно відрізняється від них. Ці ювелірні вироби, походження яких тісно переплетене з культурою Стародавньої Індії, призначені для закріплення на хрящику вуха. Витончені сережки-кафи міцно закріпились у ювелірних трендах завдяки тому, що дозволяють швидко змінити зовнішність та стати способом проявити індивідуальність. Для носіння більшості моделей навіть не потрібно проколювати вуха. Сьогодні ця прикраса відноситься до категорії «унісекс», але традиційно частіше одиночну сережку обирають жінки.

Стиль та оригінальність сережок-каф

Ювелірні вироби є популярним способом урізноманітнити свою зовнішність та загальний образ, і сережки – не виключення. Завдяки своїй конструкції кафи є тимчасовою прикрасою, що не потребує проколу. Щоб одягнути сережку, достатньо знайти найтонше місце хрящика, вставити напівкільце та розташувати його на середині чи верхній частині вуха (ви можете визначати місце самостійно). Їх так само легко зняти за необхідності. При цьому ювелірний виріб добре тримається під час носіння, навіть якщо це складна конструкція.

Кафи мають переважно лаконічний дизайн та форму кільця, що елегантно огортає вушний хрящик. Хоча створюються і складніші конструкції, які можуть прикрашати вухо повністю або займати велику частину хрящика. Ювелірний виріб зручний та комфортний у носінні, оскільки не тисне та міцно тримається на вусі.

Популярні стилі каф:

  • флористика з рослинними мотивами, наприклад, металеві квіти;

  • анімалістика у вигляді різноманітних тварин та комах;

  • геометрія з прямими лініями та стриманим декором;

  • класика з лаконічним оформленням та декоруванням прозорими чи кольоровими каменями;

  • символізм, що може втілюватися у стильних фігурних підвісках, наприклад, патріотичних;

  • мінімалізм, що підкреслює натуральну красу благородного металу.

 

Для виготовлення ультрасучасних ювелірних виробів використовується як срібло 925-ї проби, так і золото 585-ї проби в усіх кольорах. Сережки можуть також оздоблюватися фіанітами для додаткового різнобарвного блиску. Моделі з прозорим та кольоровим камінням особливо гарно доповнюють особливі образи, наприклад, елегантні вечірні сукні.

Як вибрати і носити сережки-кафи

Такі трендові прикраси, як кафи, стають чудовою альтернативою класичним сережкам завдяки оригінальній конструкції та стильним дизайнам. Завдяки використанню різних благородних металів, каміння та інших ювелірних матеріалів одиночні сережки можуть ставати частиною будь-яких образів, додаючи у них чарівного металевого сяйва. Лаконічна золота прикраса, наприклад, стає маленьким натяком на високий статус своєї власниці.

Обирати кафи варто відповідно до власного стилю та майбутнього образу:

  1. Якщо ви шукаєте зручну та універсальну модель, яку можна носити і з офісним одягом, і з повсякденним – обирайте мінімалістичні кільця з гладкою поверхнею, що ніжно сяє та надає образу нотки свободи.
  2. Якщо вам подобаються символічні прикраси, гарним вибором для повсякденного носіння будуть патріотичні моделі та сережки з різноманітними фігурними елементами: зірками, хрестиками, ланками.
  3. Завжди доречними до класичних жіночних образів будуть кафи з флористичним та анімалістичним дизайном: метелики, квітки, рослини.
  4. Якщо ви шукаєте лаконічні, але яскраві рішення, чудово підійдуть до більшості образів геометричні сережки з чіткими гранями.

Кафи зазвичай носять одиночно та з зачісками, які відкривають вуха, наприклад, кінським хвостом чи косами, оскільки це акцентний елемент. Ви можете поєднувати декілька сережок у різному дизайні одночасно, а також комбінувати кафи з лаконічними прикрасами: браслетами, кулонами, каблучками. Але враховуйте, що маленька сережка не повинна губитися на фоні інших ювелірних виробів.

Догляд за сережками-кафами

Щоб продовжити красу та довговічність кафи, старайтеся дотримуватися ряду правил по догляду за прикрасою. Оскільки ювелірний виріб постійно торкається шкіри, він потребує регулярного очищення. Використовуйте для цього мильний розчин чи спеціальні ювелірні засоби, а також м’яку ганчірку чи щітку. Періодично віддавайте кафу на професійне чищення в ювелірний салон.

Зберігайте сережку у темному та сухому місці, використовуючи для цього м’який мішечок з тканини або окремий футляр. Не рекомендується одягати прикрасу, коли ви збираєтесь займатись спортом або плануєте активний відпочинок. Завдяки своїй конструкції кафи можуть зірватися під час активних рухів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!