На правах реклами

Сучасні шафи 2024: як обрати матеріал та який дизайн у тренді

1617 0
Правильна організація простору у кімнаті починається з вибору відповідних меблів для зберігання. У статті детально розглядається важливість вибору матеріалу для шаф, такого як дерево, ДСП, МДФ та скло. Поради щодо внутрішнього наповнення шафи знаходять своє застосування в залежності від місця розташування – у спальні чи передпокої. У статті також поділено тренди дизайну фасадів на 2024 рік, включаючи мінімалізм і геометрію, екологічні матеріали та використання дзеркальних елементів. Крім того, є поради щодо вибору стилю, який відповідає особистому смаку та сучасним тенденціям.

Правильна організація речей – запорука порядку в кімнаті. Саме тому надзвичайно важливо потурбуватись про купівлю відповідних меблів для зберігання одягу, білизни та аксесуарів. Варіантів може бути безліч: комод, стелаж, пенал, шафа-купе чи розпашна шафа.

Але сьогодні поговоримо про те, як обрати шафу, які вони бувають і на що звертати увагу.

Матеріали виготовлення

Перший крок у виборі шафи – це визначитися з матеріалом виготовлення. Розглянемо детальніше.

Дерево вважається найбільш цінною сировиною. Дерев'яні шафи мають неповторну текстуру та володіють найкращими показниками міцності. Дуб, ясен та сосна – найбільш популярні види для виготовлення шаф, однак слід враховувати, що дерево вимагає особливого догляду, боїться вологи та не стійке до коливання температур.

ДСП  найбільш доступний за вартістю матеріал. Шафи з ДСП мають широкий вибір кольорів, текстур та стилів. Але варто звернути увагу на рівень безпеки та екологічності, оскільки під час виготовлення ДСП використовуються формальдегідні смоли. Обирайте моделі з емісією класу Е1 – вони є безпечними як для дорослих, так і для дітей.

МДФ є екологічно чистим матеріалом, який має хорошу стійкість до вологи, грибків та шкідливих мікроорганізмів. МДФ-плити виготовляються з дрібнодисперсної фракції під впливом високих температур. Шафа з МДФ надійно слугуватиме протягом багатьох років.

Скло  найчастіше використовується для оздоблення фасадів. Екологічний і безпечний матеріал, що стійкий до вологи, зміни температур і ультрафіолету. Скляне декорування може бути класичним та матовим, мати різні забарвлення або принт.

Для деяких моделей дизайнерських шаф можуть використовувати натуральну шкіру, кору дерев, бамбук. Вибір надзвичайно широкий і обмежується виключно вашими бажаннями.

Що всередині?

Внутрішнє наповнення – аспект, що найбільше впливає на функціональність та місткість шафи. Головне правило при виборі – керуватись особистими потребами та пріоритетами, також враховувати розташування шафи, наприклад:

Для спальні: вибір шафи для спальні має відповідати основній функції – зберіганню одягу та білизни. Рекомендуємо обирати моделі із штангами для розвішування одягу, поличками для розміщення аксесуарів та сезонних речей, висувними шухлядами для білизни. Раціональне сортування дозволить швидко та легко знаходити потрібні предмети.

Шафа в передпокій: тут варто робити акцент на зберіганні верхнього одягу та аксесуарів. Купуйте шафи із функціональними гачками, поличками та штангами. Високі шафи-купе дозволять максимально задіяти вертикальний простір, звільняючи місце для інших меблів.

Дизайн фасадів

Ні для кого вже не секрет, що сучасні шафи, окрім потреб у зберіганні, виконують естетичні функції. Давайте розглянемо тренди у дизайні фасадів шаф на 2024 рік.

Мінімалізм і геометрія: прості лінії, лаконічні деталі та геометричні форми – це те, що визначає дизайн фасадів 2024 року. Доречними будуть однотонні шафи в нейтральних колірних гамах.

Не варто купувати шафи із яскравим фотодруком, пишним принтом та глянцевими блискучими фасадами – це здешевить інтер’єр кімнати.

Екологічні матеріали: екологічна свідомість впливає і на вибір матеріалів для шаф. Фасади з природних матеріалів, таких як дерево, ДСП та МДФ, стають дедалі популярнішими серед тих, хто піклується про довкілля і цінує натуральний вигляд.

Дзеркальні елементи: дзеркала в дизайні фасадів – це не тільки стильно, але й функціонально. Вони візуально розширюють простір та додають відчуття легкості. Прекрасно виглядатимуть в будь-якій оселі шафи із повністю дзеркальними фасадами. Універсальний варіант.

Вибирайте стиль, який відповідає вашому смаку та внутрішньому оформленню кімнати.

Підсумуємо

Купуючи шафу для дому, враховуйте не лише її функціональність, але й зовнішній вигляд та відповідність сучасним тенденціям. Матеріали виготовлення, внутрішнє наповнення та дизайн фасадів – усі ці три аспекти важливі для створення гармонійного та функціонального інтер'єру.

Бажаємо легких та приємних покупок!

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!