У Львові незаконно намагаються продати приміщення наукової бібліотеки медуніверситету

1342 0
Медичний університет у Львові заявив про шахрайське відчуження їхнього приміщення.
Фото: Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

Фото: Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

Приміщення на вул. Січових Стрільців 6/2, які належать ЛНМУ ім. Данила Галицького, хотіли продати попри рішення суду про заборону розпоряджатися та відчужувати це майно. Йдеться про приміщення наукової бібліотеки університету, яку, за свідченнями вишу, незаконно приватизували з подальшим продажем. Приватизацію уже кілька років оскаржують в суді.

Нещодавно працівники бібліотеки повідомили, що на одному з вікон приміщення з'явилося оголошення про продаж.

Проректор університету з адміністративно-господарської частини Олена Шевага та помічник ректора з юридичних питань Михайло Мінаєв роз’яснили продавцям, що приміщення, яке вони намагаються продати, є державною власністю, не підлягає приватизації та відчуженню, не належить до державного житлового фонду, а є складовою частиною цілісного майнового комплексу, а саме – наукової бібліотеки ЛНМУ ім. Данила Галицького.

У Галицькому районному суді Львова розглядається цивільна справа за позовом ЛНМУ імені Данила Галицького про визнання незаконним договору купівлі-продажу цього приміщення.

22 квітня цього року суд ухвалив рішення про заборону розпоряджатися та відчужувати приміщення по вул. Січових Стрільців 6/.

«Копія вказаної ухвали була вручена невідомому продавцю цього приміщення, також надані для ознайомлення відповідні документи. «Продавець» заявив, що про жодні обмежуючі обставини йому не відомо, він діє від імені власників, один з яких проживає в окупованому Криму, а інша – на непідконтрольній території в Донецьку», – йдеться у повідомленні медуніверситету.

За фактом інциденту помічник ректора з юридичних питань Михайло Мінаєв від імені університету подав заяву у поліцію про незаконний продаж приміщення бібліотеки.

Фото ЛНМУ ім. Данила Галицького

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!