На Львівщині наступного року ліквідують шахту «Надія»

3555 0
На ліквідованій шахті планували облаштувати музей промисловості

Шахту «Надія», що на Львівщині у селі Соснівка, закриють влітку 2022 року. Про це йдеться у наказі в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

Читайте також: Прем’єр-міністр доручив розібратись із ситуацією на шахті «Надія»

Розробити і затвердити проект ліквідації ПрАТ «Шахта Надія» з висновком державної експертизи мають до 1 березня 2022 року. Також доручили забезпечити зупинення доробки підготовлених гірничими роботами запасів вугілля д – до 28 лютого 2022 року.

Наказ передбачає погашення поточної заборгованості із зарплати, а також скорочення працівників, не залучених у підготовці шахти до ліквідації.

Читайте також: Гірники шахти Надія обіцяють розпочати голодування

Нагадаємо, у лютому цього року йшлось про те, що шахта «Надія» відновлює видобування вугілля для погашення заборгованості із заробітної плати та розрахунків за електроенергію. У Міністерстві енергетики повідомляють, що кошти від виробничої діяльності підприємства спрямують на виплату боргів. Вони зараз складають 36 млн грн.

Торік Міністерство розвитку громад та територій повідомляло, що шахту «Надія» планують перетворити на перший в Україні музей промисловості.

У серпні 2020-го гірники шахти, протестували під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. Аудит шахти «Надія» виявив порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!