Ще дев'ять нових навчально-практичних центрів створять на Львівщині

451 0
Скерують на створення понад 80 млн грн.
Умовне фото

Умовне фото

Цьогоріч на Львівщині планують створити ще дев’ять нових навчально-практичних центрів на базі закладів професійної освіти. Скерують на це понад 80 млн грн, з яких майже 55 млн грн – це кошти відновленої у 2024 році державної субвенції, 10 млн грн – фінансовий ресурс обласного бюджету, решта – кошти місцевих бюджетів та спецфонд закладів.

«Наша область зараз має найбільшу в Україні мережу навчально-практичних центрів – 45. Ще 9 плануємо створити в 2024 році. У нових навчально-практичних центрах готуватимуть спеціалістів у галузях металообробки, машинобудування, автотранспорту, художніх ремесел, громадського харчування. Плануємо, зокрема, реалізацію масштабного проєкту зі створення опорної кухні на базі одного із закладів профтехосвіти», – повідомив керівник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА Іван Пикус.

Читайте також: Які професії є найбільш популярними серед абітурієнтів закладів профтехосвіти у Львові 

Загалом по області в 47 закладах профтехосвіти навчається більше 20 тис. студентів.

Нагадаємо, у власність Львівської облради перейшла частина закладів профтехосвіти. ЛОР отримала повноваження щодо проведення конкурсів та призначення і звільнення керівників закладів профтехосвіти. Також заклади перейшли в підпорядкування управління майном спільної власності ЛОР разом із земельними ділянками. Детальніше про те, що змінилося читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!