Ще дві країни дозволили в’їзд туристам, вакцинованим CoronaVac

3299 0
CoronaVac визнають окремі країни ЄС.
Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Відтепер мандрівники, які отримали щеплення вакциною CoronaVac, можуть в’їхати до Португалії та Данії. Ці країни розширили перелік вакцин, які приймаються для перетину кордону та в’їзду іноземних туристів. Про це повідомляє Lowcost Avia.

Для в’зду у Португалію подорожні повинні надати Covid-сертифікат про повний курс вакцинації або сертифікат про одужання (європейський сертифікат або український цифровий сертифікат, згенерований у додатку «Дія», за умови, що пройшло не менше 14 днів після останньої дози щеплення). Також охочі подорожувати у Португалію туристи повинні заповнити спеціальну форму, яку рекомендують заповнювати після здійснення «check-in» на рейс та до посадки літака.

Читайте також: Замість 20 тисяч – п’ять. Чому у Львові знизився рівень вакцинації від Сovid-19

З 1 лютого 2022 року туристам, які планують в’їхати до Данії та є повністю вакциновані або раніше перехворіли на Covid-19, не потрібно здавати швидкий або ПЛР-тест перед прибуттям до країни. Водночас громадяни України (за винятком дітей віком до 15 років), які не вакциновані і які раніше не хворіли на коронавірус, повинні під час в’їзду в Данію показати негативний результат Covid-тесту, зробленого ПЛР-методом не більше, ніж за 72 години до прибуття, або швидким тестом на антиген, який зробили не більше, ніж за 48 годин до прибуття.

Крім того, мандрівники після прибуття повинні 10 днів перебувати на самоізоляції, і можуть вийти з ізоляції не раніше, ніж на шостий день у разі отримання негативного тесту.

Читайте також: У додатку «Дія» з’явились бустерні covid-сертифікати. Як згенерувати

Додамо, що європейські країни наразі визнають чотири вакцини, схвалені Європейською медичною агенцією (ЄМА). Йдеться про AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna та Johnson & Johnson. CoronaVac же визнають тільки окремі країни ЄС. Серед них – Австрія, Іспанія, Греція, Фінляндія, Швеція, Нідерланди, Великобританія тощо. Карту країн, доступних для подорожі можна відстежувати за посиланням.  

Нагадаємо, що вакцинованим двома дозами CoronaVac українцям дозволили подорожувати після бустера Pfizer.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!