«Щедрик» від поліцейських. Правоохоронці привітали вірян із Різдвом

1403 0
Український «Щедрик» відомий у світі як легендарна пісня «Carol of the bells».
Фото:hromadske

Фото:hromadske

Поліцейські Києва виконали «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича на Софійській площі. Відео опублікував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

Співробітники Національної поліції Києва виконали «Щедрик» біля головної ялинки країни на Софійській площі. Композицією Миколи Леонтовича, хор поліцейських разом із оркестром привітав усіх вірян із Різдвом. 

Додамо, «Щедрик» лунав із вершин величних і чарівних Кавказьких гір. Зазвучала по-новому пісня за допомогою стародавніх азербайджанських музичних інструментів. Українська музикантка Поліна Десятніченко виконала її у українсько-азербайджанському тандемі із заслуженим артистом Азербайджану.

 Читайте також: Історія успіху: чого нас вчить український «Щедрик»

Довідка:

«Щедрик» – всесвітньо відомий твір для хору українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку ХХ століття. Після гастролей хору Олександра Кошиця в країнах Європи у 1919 році (Чехословаччина, Австрія, Швейцарія, Франція, Бельгія, Нідерланди, Велика Британія, Німеччина, Польща, Іспанія) та в Сполучених Штатах Америки у 1922 році, «Щедрик» став знаним не тільки в Україні, але й у всьому світі.

Після того як у 1936 році популярний американський композитор українського походження Петро Вільговський написав низку англійських текстів до композиції «Щедрик», його англомовна версія відома як «Дзвінка колядка, Колядка дзвонів» («Carol of the Bells»), стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі. В наші часи «Щедрик» можна почути в усіх куточках світу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!