Україна

Що буде перемогою для України? «Твоє місто» запускає новий проєкт

1127 0
Вже сьогодні о 20.30 вийде перший епізод нового проєкту «Твого міста» – «Що буде перемогою для України?», де гостями стали президент PEN Ukraine Володимир Єрмоленко та журналістка, координаторка міжнародного відділу Українського кризового медіа-центру Тетяна Огаркова.

За соціологічними даними Центру Разумкова, у березні цього року 93% українців вірили у перемогу України в цій війні. Ми також цілком переконані, що наші воїни переможуть. 

Що буде перемогою для кожного з нас, чого нас вчить історія тих країн, де були перемоги і поразки, чому варто про це дискутувати вже зараз? «Медіа-хаб «Твоє місто» започатковує серію розмов з військовими, волонтерами, істориками, політиками, громадськими та культурними діячами, підприємцями, чиновниками та освітянами – усіма, хто щодня наближає нашу перемогу. 

Ми не ставимо під сумнів заяву президента України Володимира Зеленського, що наша перемога – це насамперед повернення до державних кордонів 1991 року, та про що нам варто домовитись поза тим, які спільні правила випрацювати, що буде перемогою для кожного з нас у нашому селищі, місті, країні. 

Про це нещодавно писали автори матеріалу «Контрнаступ» в американському виданні The Atlantic Енн Епплбом та Джеффрі Голдберг. Вони наголошували, що це питання постійно ставлять кожному американському чиновнику, кожному експерту на всіх публічних дебатах, присвячених Україні, про це запитують в української влади.

«Перемогу можна визначити. Але чи можна її досягти? Частина відповіді – військова, технічна, логістична. Проте частково відповідь має політичний і навіть психологічний характер. Українська теорія перемоги включає всі ці елементи», – пишуть автори.

Першими нашими гостями стали український філософ та есеїст, президент PEN Ukraine, головний редактор англомовного мультимедійного проєкту про Україну UkraineWorld Володимир Єрмоленко та докторка літературознавства (Франція), журналістка, координаторка міжнародного відділу Українського кризового медіа-центру, викладачка НаУКМА Тетяна Огаркова.

Перший випуск програми з ведучим Андрієм Сайчуком дивіться 23 травня о 20.30 на YouTube-каналі та сторінці Facebook «Твого міста».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!