Що «свіжого» почитати. Які книжкові новинки підготували українські видавництва

7184 0
Уже понад 20 років у квітні в усьому світі відзначають День книги та авторського права. Tvoemisto.tv підготувало короткий огляд новинок, які пропонують видавництва своїм читачам. Серед них і книги про бізнес та саморозвиток, виховання і психологію, художня проза й кулінарія.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Видавництво «Наш формат»

Нові книги від видавництва «Наш формат» охоплюють такі актуальні теми, як художня проза та мотивація, економіка та соціологія, бізнес та психологія, саморозвиток та фінанси. «Наш формат» продовжує займати передову сходинку серед українських видавництв, бо ми слідкуємо не тільки за якістю, але й за популярністю нових видань.

Найбільш очікуваними серед постійних читачів, йдеться на сайті видавництва, є нон-фікшн та переклади бестселерів. Також тут пропонують новинки українською. Щороку видавництво аналізує коментарі та відгуки читачів, які створюють попит на ту чи іншу літературу.

Інформації про кожну новинку й видання на сайті достатньо: можна переглянути перші сторінки, ілюстрації, видавництво, анотацію, відгуки й цитати.

Серед новинок від видавництва є, приміром, бестселер New YorkTimes і Amazon «Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини» відомих психотерапевтів Деніела Сіґела та Тіни Брайсон. Книжка буде корисною батькам, вихователям, учителям, а також усім, хто цікавиться дитячою психологією та вихованням.

Для широкої цільової аудиторії, в першу чергу для тих, хто цікавиться альпінізмом та сходженням на вершини стане у нагоді внига «Підкори свій Еверест. Як поразку перетворити на перемогу» Тетяни Яловчак. Також книга буде цікава прихильникам літератури про лідерство та мотивацію.

Історія про сучасних українських лицарів з різним способом життя – це книжка «Точка неповернення» Дмитра Вербича. Цільова аудиторія книги – перш за все читачі, зацікавлені у сучасній історії України, широке коло проукраїнських читачів, громадських активістів та добровольців. Детальніше усі новинки можна переглянути за посиланням.

Видавництво старого Лева

Новинки пропонує у Видавництво старого Лева. Зокрема любителі художньої прози знайдуть тут книгу «Моцарт 2.0.». Це — нова історія від Доржа Бату, автора українських бестселерів «Франческа. Повелителька траєкторій» та «Франческа. Володарка офіцерського жетона».

У книжці переплітаються вигадка й реальні та дуже цікаві факти про життя і творчість Моцарта, детективний сюжет за участі нової подруги композитора офіціантки Стейсі та роздуми про сенс життя. А завдяки дотепним ілюстраціям від Юлії Самелюк і QR-кодам із відеороликами, що розкривають секретики створення книжки, читачі поринуть в особливу атмосферу цієї історії.

«Велика книга 30-денних викликів» підійде тим, хто любить читати про бізнес та саморозвиток. Сповнена дієвих порад про те, як покращити усі аспекти життя, зокрема, фізичний стан, харчування, свідомість, стосунки, кар’єру та багато іншого, ця книжка допоможе вам сформувати усталені звички завдяки 30-денним викликам.

Авторка Розанна Каспер дає десятки практичних підказок, розповідає про допоміжні ресурси і розкриває секрети, що підтримуватимуть вашу мотивацію і наполегливість протягом 30-ти днів і потому.

Серед новинок є навіть кулінарні книги. Зокрема «Галицькі смаколики» — це кулінарна книжка за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» та його екранізації — фільму «Віддана». Тут ви знайдете рецепти страв галицької кухні, атмосферні фотографії, кадри з фільму. Як готувати мізерію, студенець, різдвяний борщ з крепликами, грибівку з пенцаком, фальшивого зайця, налисники, рогалики та інші страви розповідає відома кулінарна блогерка пані Стефа. Також ви зможете доповнити цю книжку власними рецептами, ідеями, записами і створити особливу кулінарну історію — вашу.

Детальніше про всі новинки видавництва можна дізнатися тут.

Клуб сімейного дозвілля 

Клуб сімейного дозвілля теж приготував низку новинок різних жанрів. Наприклад, для поціновувачів мелодраматичних творів, романів про кохання пропонують продовження проникливих історій «До зустрічі з тобою» та «Після тебе» під назвою «Срібна затока» від авторки найпопулярніших романтичних бестселерів Джоджо Мойес.

Із фентезі та фантастики слід згадати про книги Стівена Кінга, класика горору. Він дивує, шокує та захоплює проникненням у найглибші закутки людської свідомості й потойбічні світи у книзі «Коли впаде темрява». У 2020 році вийшло перевидання у нові обкладинці, яке вже понад 10 років не втрачає популярності.

Читайте також: Книжковий карантин. Які знижки пропонують інтернет-магазини з книгами

«Львів. Шоколад. Кам’яниці» — збірка, яка привідкриє таємниці історії творення галицької столиці. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць. Сучасне місто тут переплітається з давнім, часом упізнаваним, а часом і не дуже. Каплиця Боїмів і Чорна кам’яниця, вілла на Хресті й будинок на площі Ринок… Усі вони поволі розкриватимуть вам свої таємниці, про які, найімовірніше, ви ніколи не чули й навіть не здогадувалися.

Усі новинки можна знайти на сайті видавництва.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!