Що таке правець і як від нього вберегтися: інфографіка

11110 0
В Україні реєструється все більше випадків захворювання на правець серед дітей. Міністерство охорони здоров’я підготувало інформативну інфографіку про те, як уберегтися від захворювання.
фото: facebook.com/moz.ukr

фото: facebook.com/moz.ukr

«Недуги можна було б завдяки імунізації. Пропонуємо інфографіку про те, що таке правець і чому він смертельно небезпечний, яка допоможе батькам зробити правильний вибір на користь вакцинації та убезпечити своїх дітей. А ще – спонукатиме дорослих замислитися, чи захищені і вони від цієї хвороби», – повідомляють на сайті міністерства.

Нагадаємо, у суботу, 27 серпня, у Львові госпіталізували хлопчика із правцем. Збудник потрапив до організму через рану на нозі. Батьки ніколи не вакцинували хлопчика від захворювання. «Наразі у Матвійка спостерігається позитивна динаміка, однак коли його переведуть у просту палату, поки невідомо. Наразі йому ввели вісі необхідні ліки», – розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. Протиправцеву сироватку для хлопчика передали із інших областе. А от протиправцевий імуноглобулін, за словами лікаря, дістали волонтери із МОЗ.

Читайте також: Львів очікує надходження вакцини БЦЖ

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!