Що зміниться для львів'ян з 1 травня

10705 0
Tvoemisto.tv пояснило, які зміни у травні чекають на українців.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Щорічні гідравлічні випробування 

ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» з 1 травня розпочинають проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж для виявлення дефектів, що підлягають ліквідації під час літнього ремонтного періоду, а також перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури. На час гідравлічних випробувань і ліквідації виявлених пошкоджень на трубопроводах призупинять подачу гарячої води. Де не буде гарячої води, читайте тут.

Нові правила дорожнього руху

З 1 травня по 1 жовтня в Україні можна не вмикати денні ходові вогні або ближнє світло в денний час доби поза населеними пунктами. З початку травня не включення освітлювальних приладів не буде вважатися порушенням ПДР. 

Перерахунок субсидії

У травні українцям перерахують суму субсидії на новий опалювальний сезон до квітня 2024 року. Крім того, в травні українці, які мають борг по комунальних платежах, будуть позбавлені права на субсидію. Заборгованість по комуналці потрібно було виплатити протягом квітня.

Травневі свята і вихідні

В Україні 1, 8 та 9 травня є державними святами. Однак через діючий воєнний стан цього року львівʼяни не матимуть додаткових вихідних днів. Українці відпочиватимуть традиційно у суботу та неділю: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 числа. Загалом у травні буде вісім вихідних днів.

Реєстрація на НМТ

В Україні завершується реєстрація на проходження основної сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ) у рамках вступної кампанії-2023. До 3 травня вступники мають встигнути створити персональний кабінет на сайті Українського центру оцінювання освіти та завантажити всі необхідні документи. До 7 травня ще можна буде виправити помилки, змінити предмет додаткового блоку тесту, обрати місце проходження НМТ. Зазначимо, цього року розширено перелік міст за кордоном, де українці зможуть скласти НМТ.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!