В центрі Львова, де штрафували близько 20 автівок щодня, врешті встановили знак про заборону паркування

6361 0
Щодня на цій ділянці штрафували і евакуювали автівки, які неправильно припарковані. Tvoemisto.tv неодноразово зверталося до міста щодо того, чому там не встановлять відповідні знаки.
Встановлений знак на перехресті вулиць Винниченка - Просвіти / Фото: Твоє місто

Встановлений знак на перехресті вулиць Винниченка - Просвіти / Фото: Твоє місто

У Львові на вулиці Винниченка щодня за неправильне паркування штрафували близько двадцяти автівок, частину із них забирав евакуатор. Нещодавно тут врешті встановили знак про заборону паркування. Відтак, на ділянці, де його встановили, водіїї вже не паркують автівки.

Йдеться про перехрестя Винниченка – Просвіти та ще одне перехрестя, що поряд з вулицею Підвальною. Вони переходять із одного в друге, проте багато хто з водіїв вважає цю ділянку проїжджою частиною. Для кращого розуміння власники автомобілів ще раніше говорили, що доцільно було б поставити тут знак «Зупинка заборонена».

До (місце, де щодня паркувалися автівки, коли не було знака про заборону паркування)

Після (перехрестя вулиць Винниченка – Просвіти, коли там встановили знак)

Зауважимо, що Tvoemisto.tv неодноразово зверталося до ЛКП «Львівавтодор» щодо встановлення нового дорожнього знака про заборону паркування і стоянки авто, оскільки для водїів ця ділянка є складною, і щодня тут працює евакуатор. Спершу, взимку 2022 року, тут встановлювали дві інформаційні таблички, але вони були малопомітні для водіїв. 

Інформаційна таблиця, яку встановлювали взимку 2022 року. Згодом її прибрали 

У квітні 2023 року ці таблиці прибрали. Натомість на цьому місці встановили знак про передачу неправильно припаркованих авто на потреби Збройних сил України. Tvoemisto.tv зверталося до Львівської міськради щодо роз'яснення нового знака, проте наступного дня його також прибрали.

Знак про передачу неправильно припаркованих авто на потреби ЗСУ, який також прибрали

Зазначимо, що найбільше автівок порушників евакуюють на вул. Гавришкевича, вул. Винниченка, пл. Петрушевича, пл. Старий Ринок, вул. Героїв УПА, 80, вул. Кн.Ольги, 98а,б та перехрестя вулиць І.Франка-Козельницька. Як зазначав Tvoemisto.tv інспектор з паркування Артур Строцький, щодня у Львові близько 30 автівок евакуатор везе на арештмайданчики.

Журналістка Tvoemisto.tv спілкувалася з інспектором з паркування у Львові про те, як він визначає, який автомобіль потрібно евакуювати, хто має компенсувати вартість пошкодженої під час евакуації машини, скільки евакуаторів працює у місті та чи справді є такі авто, які вони не можуть забрати на штрафмайданчик.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!