Шестеро військкомів незаконно збагатились на мільйони гривень – серед них комісар із Львівщини

6036 0
Найпоширенішою корупційною практикою для військкомів були хабарі за відстрочку від мобілізації.
Фото: kyiv24.news

Фото: kyiv24.news

За пів року перевірок Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що шестеро посадовців військкоматів отримали хабарів більше ніж 255 млн гривень. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Найпоширенішою корупційною практикою для військкомів були хабарі за відстрочку від мобілізації й підробку рішення ВЛК про непридатність військовозобов’язаних до служби. Зокрема, вартість активів начальника Самбірського районного ТЦК Львівської області перевищує його доходи на 4,4 млн гривень, які слідчі вимагають стягнути на користь держави.  

Читайте також: Офіцерку військкомату із Львівщини затримали на хабарі 17 тисяч доларів

Також слідчі встановили факти незаконного збагачення ексочільника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. За даними НАЗК, він отримав 188 млн гривень незаконних доходів. Його заступник Денис Галушко незаконно отримав 14 млн гривень. Слідчі дізнались, що дружина, мати, теща і син Галушка стали власниками коштовного автопарку та нерухомості, не маючи на це доходів із законних джерел. Слідчі закидають збагачення на 47 млн гривень начальнику Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеславу Кушнерову. У власності його дружини, матері, тещі та сина слідчі виявили нерухомість та автопарк. Керівник Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолій Пікало незаконно збагатився на 8,5 млн гривень. Його батько та дружина впродовж останніх років незаконно набули рухомого та нерухомого майна.

У хабарництві підозрюють заступника начальника Полтавського обласного військкомату, ім’я якого НАЗК не розголошує. Він збагатився на 1,8 млн гривень.

Читайте також: Зеленський доручив провести перевірку всіх воєнкомів по країні

Нагадаємо, раніше Мінооборони повідомляли, що представники НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіція та ЗСУ перевірять керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на доброчесність та ефективність виконання службових обов’язків.

Перевірка правоохоронців визначить на скільки декларація воєнкомів відповідає їх реальному способу життя, а перевірка ЗСУ – на скільки якісно він виконує свої посадові обов’язки, чи є скарги на роботу комісаріатів

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!