Київ

Шевченківська РДА Києва будує укриття в Закарпатській області за $400.000

1378 0
Договір на проєктування за 360 тис. грн вже підписали.

Шевченківська районна у місті Києві державна адміністрація фінансує будівництво укриття в Закарпатській області. На це з міського бюджету столиці виділили $400 тис., повідомив депутат Київради Леонід Ємець.

«Шевченківська РДА фінансує укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області. Вартістю – $400 тис. Це не жарт», – вказує Ємець.
 

Згідно з даними Prozorro, за кошти киян буде побудоване укриття на 140 осіб в селі Осій Хустського району Закарпаття – дитячий табір «Зачарована Долина». Проєктна вартість будівництва 14 млн грн, така вартість відображена в проєктних розрахунках. Договір на проєктування за 360 тис. грн вже підписали.

Читайте також: у міському застосунку «Київ Цифровий» закликають залишати відгуки про стан укриттів

«До цього там вже зробили ремонт на 7,3 млн грн і судячи з кошторису і вартості робіт робили по-багатому – двері по 22 тис. грн, кондиціонери по 160 тис., душові кабіни по 32 тис., та судячи з вартості унітазів це таки був Villeroy&Boch і так далі. Окрім цього в травні туди купили люксовий мікроавтобус за 2 млн Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ з купою класних фішок – шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітка салону», – йдеться у повідомленні.

За словами Леоніда Ємця, за кошти, виділені на будівництво укриття на Закарпатті, можна було б відремонтувати приблизно 14 укриттів у столиці, яких так не вистачає.

 

Tvoemisto.tv звернулося з запитом до КМДА з проханням пояснити, що означає таке будівництво. Відповідь оприлюднимо відразу після отримання.
 
Нагадаємо, Кличко розповів, що у Києві не встановлюватимуть модульні укриття на зупинках громадського транспорту, як у Харкові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!