Східниця залишилась без пожежно-рятувального поста

1598 0
Пост перевели до Борислава, тому час доїзду рятувальників збільшився до 15-20 хвилин
Фото:rbc.ua

Фото:rbc.ua

Пожежно-рятувальний пост Східниці передислокували в Борислав. Переїхати рятувальники були змушені через відсутність приміщення. Раніше воно було в оренді і власник не захотів продовжувати договір. Про це Tvoemisto.tv повідомив речник Головного управління ДСНС на Львівщині Віталій Туровцев.

«Пост у Східниці знаходився в орендованому приміщенні. Перемовини про виселення велися зо два роки, але досі якось вдалося домовлятися. У вересні сказали або платити оренду, або звільнити приміщення. На оренду ми, як державна служба, грошей не маємо. Органи влади теж не захотіли на себе брати оплату, тож 18 вересня довелося остаточно переїхати в Борислав», – пояснює Віталій Туровцев.

Загалом із Східниці до Борислава були змушені перебазувати 2 відділення пожежно-рятувального поста: 10 працівників та 2 автомобілі.

За словами речника, суттєво збільшився час доїзду пожежників до Східниці. Під загрозою життя та безпека мешканців селища та навколишніх територій.

«Якщо раніше на виїзди в Східниці ми могли доїхати за кілька хвилин, то зараз, лише щоб добратися до міста, треба 15-20 хвилин», – каже Віталій Туровцев.

Як інформує ДСНС Львівщини, східницькі надзвичайники обслуговували не тільки смт. Східницю, але й гірські села Дрогобицького, Турківського та Сколівського районів і мали на своєму рахунку не одне врятоване життя та майно громадян.

Упродовж тривалого часу для пожежників в оренду на безоплатній основі приміщення надавало ПрАТ «Полонина», яке звернулось до Східницької селищної ради з проханням урегулювати питання про оренду приміщень. Проте питання щодо оренди приміщень селищна рада так і не вирішила.

Нагадаємо, МНС категорично заборонило спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності тощо.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!