Шольц відкладає остаточне рішення щодо надання танків Україні

2610 0
Він заявляє, що Німеччина має спочатку досягти спільної позиції із західними союзниками з цього питання
Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкладає остаточне рішення щодо надання Україні високотехнологічних танків, попри тиск інших чиновників. Про це пише Ліга з посиланням на Politico

Зазначається, що віцеканцлер, міністр економіки Роберт Хабек і міністерка закордонних справ Анналена Бербок запропонували план, що передбачає постачання близько 100 танків. Німеччина розглядає можливість надсилання легких танків Marder – і компанія Rheinmetall дала зрозуміти, що може надати 100 таких танків.

За даними Politico, Шольц – на превелике розчарування своїх партнерів із правлячої коаліції – наполягає, що Німеччина має спочатку досягти спільної позиції із західними союзниками з цього питання.

Він пояснив, що для нього важливо координувати дії партнерів по ЄС і НАТО, щоб гарантувати, що «ми надаємо таку військову підтримку однаковим чином, і що ніхто не поспішає, включно й Німеччина».

Читайте також: Шольц заявив, що на Україну напав путін, а росіяни не винні 

Нагадаємо, що раніше Олаф Шольц заявляв про неприпустимість образ вихідців з росії, тому що війна рф проти України – це «війна путіна», і він один відповідає за неї. 

Згодом Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розкритикував слова Шольца, заявивши, що аргумент «я просто виконував наказ» не пройде. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!