Київ

Шон Пенн у Києві показав фільм «Superpower» про українців у війні

1019 0
Шон Пенн почав знімати фільм ще до війни і застав перші її дні безпосередньо в Києві.
Фото: Ольга Вієру

Фото: Ольга Вієру

Режисер і актор, американець Шон Пенн в Українському домі в  Києві  і показав роботу про українців, над якою працював до і після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це розказала директорка Національного центру «Український дім» Ольга Вієру.

«Перебування тут у перші дні війни, у часи небезпеки, багато зустрічей і розмов з українцями — в окопах, на руїнах, у центрі Києва, скрізь. Результат — двохгодинний фільм про Україну, який багато розповість про цю війну», - зазначила вона.

На показі був присутній очільник МКІП Олександр Ткаченко і поділився своїми враженнями.

«В усьому фільмі прослідковується надзвичайна любов, повага і захоплення тим, якими є українці: як вони протистоять агресії, як вони можуть об’єднуватися. Так само — про відповідне ставлення до агресора: в короткій промові перед фільмом», - заявив Ткаченко.

Міністр сподівається на успішний прокат фільму країнами світу.

«Фільм надзвичайно надихає, тому що сам Шон Пенн, як один із найголовніших адвокатів України, теж надихає своїм ставленням та баченням того, що він зумів зрозуміти й побачити в Україні й що намагається передати всьому світу», — зазначив він.

Нагадаємо, фільм Шона Пенна «Superpower» про війну росії проти України вперше презентовано на 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!