Шукають інвесторів для оренди землі на Львівщині: деталі

2252 0
На Львівщині інвесторам запропонують взяти в оренду понад 5,5 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Фахівці Держгеокадастру у Львівській області сформували перелік з 258 інвенстиційно-привабливих земельних ділянок загальною площею 5 554 гектари. Права оренди на землі виставлять для продажу на земельних аукціонах. Ділянки, що запропонують інвесторам, розташовані в усіх 20 районах  Львівщини. Найбільшу кількість наділів планують віддати в оренду у Сокальському (36 ділянок), Жидачівському (31 ділянка), Бродівському (27 ділянок) та Золочівському (24 ділянки) районах.

Читайте також: Земельні ділянки на Львівщині для учасників АТО. Онлайн-перелік

У поточному році землевпорядники регіону вже продали права оренди на 54 земельні ділянки загальною площею 1358,6 гектарів. Інвестори отримали землю в оренду на 14 років та використають її для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. До місцевих бюджетів надходитиме понад два мільйони гривень орендної плати щорічно. «Кошти за оренду державних сільськогосподарських земель, що сплачують інвестори, поповнюють місцеві бюджети. Завдяки проведенню аукціонів вдається суттєво збільшувати стартову ціну. Громади отримують додатковий ресурс, що спрямовується на фінансування програм розвитку територій», – зазначив Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Читайте також: Надання витягів із Держгеокадастру: три нововведення

Нагадаємо, інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Джерело: прес-служба Держгеокадастру

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!