Швеція офіційно стала членом НАТО

540 0
Церемонія підняття прапора Швеції у штаб-квартирі НАТО має відбутись 11 березня.
фото: Getty Images

фото: Getty Images

Швеція офіційно приєдналася до Північноатлантичного альянсу і стала його 32 членом. Про це свідчить відповідний протокол, опублікований на сайті Держдепу США у четвер, 7 березня. 

Відомство повідомило, що протокол про приєднання скандинавської країни до Альянсу набув чинності. Церемонія підняття прапора Швеції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі має відбутись у понеділок, 11 березня.

Нагадаємо, в липні 2023 року Володимир Зеленський заявив, що перед прибуттям на саміт НАТО у Вільнюсі з'явилися сигнали про те, що НАТО не готове запросити Україну до Альянсу. Проте згодом лідери держав Північноатлантичного Альянсу на зустрічі затвердили створення Ради Україна-НАТО – нового органу взаємодії Києва та Альянсу. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!