Київ

Схил Старокиївської гори забудовують під прикриттям будівництва центру для реабілітації військових

708 0
Однак за документами йдеться про будівництво житлового будинку.

На Воздвиженці на схилі Старокиївської гори планують звести «Академію гончарного мистецтва», де нібито проводитимуть реабілітацію військових. Про це повідомляє журналістка Наталка Якимович.

Активістка впевнена, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових і людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан і забудувати схил Старокиївської гори.

«Ще там будуть “програми реабілітації військових” і не важливо, що це найменш інклюзивна територія міста, куди тільки на авто і ще спробуй вийти там під горою», — наголошує Якимович.

Забудовником ділянки є ТОВ «"Фундація "Якісне житло"». Журналіст Володимир Бондаренко пов'язує компанію з колишнім нардепом від Партії регіонів Василем Горбалем.

До слова, у будинку поруч із будмайданчиком, живуть так звані священники УПЦ МП, які «служать» в храмі-МАФі на Старокиївській горі. Як нагадує Бондаренко, Горбаль був прихильником і спонсором УПЦ МП.

ТОВ "Фундація "Якісне житло" — це той забудовник, який намагався побудувати 20-поверхову будівлю на Воздвиженці, але громаді поки у суді вдалося зупинити будівництво, зараз на тому місці облаштували зелену зону.

На сайті Київради вже зареєстрували петицію за збереження схилу Старокиївської гори від забудови.

Проєкт будівництва «Академії гончарного мистецтва»  на вулиці Гончарна, 19 представили наприкінці 2023 року.  За заявленим планом, там мають облаштувати музей і новий оглядовий майданчик, а також впроваджуватимуть програми для реабілітації військових з ПТСР за допомогою гончарства.

Зазначалося, що для цього підпишуть угоду з майстрами гончарної справи KUST.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!