Сім років старту. Коли добудують прозорий офіс Львівського управління поліції

3068 0
За грантові кошти Європейського уряду планують добудувати управління поліції, закупити обладнання, також відремонтувати 6 відділків поліції
Зображення: GoogleMaps

Зображення: GoogleMaps

У 2021 році ГУ Нацполіції у Львівській області сподівається добудувати прозорий офіс Львівського міського управління поліції, що на вулиці Стрийській. У січні планують оголосити повторний тендер, аби визначити виконавця. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів інспектор сектору реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги ГУ Національної поліції у Львівській області Мар’ян Шпитак.

Читайте також: Що таке центр швидкого реагування на злочини та коли його відкриють у Львові. Візуалізація, відео

«Європейський грант 6 мільйонів євро передбачає ремонт шести відділків поліції, а також добудову міського центру поліції. Роботи розпочнуть на початку 2021 року. Були тендери на закупівлю деякої техніки, на ремонт деяких відділків поліції, а основний тендер – на добудову управління не відбувся, не було учасників. Зараз його знову оголошуватимуть у січні», – розповів Мар’ян Шпитак.

Він пояснює, що втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси, не зрозумілим був механізм освоєння коштів. 

«Аби дотриматись усіх норм законодавства управління проходило тривалий процес погоджень. Наприклад, технічного захисту інформації. Всі відеокамери Львова будуть синхронізовані в цій будівлі. А що найважливіше, поліція ніколи не мала справи з такими великими грантами. Механізму погоджень, використання коштів не було», – додав він.

Ідеться про недобудовану споруду на вулиці Стрийській. У 2013 році там розпочали будівництво нового управління поліції. У 2015-ому у будівлі вже мали працювати поліцейські, тоді на будівництво витратили понад 13 млн грн.

Читайте також: Новий офіс Львівської поліції на вулиці Стрийській нарешті добудують

За проєктом планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізували прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту. Його впроваджують у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Його кошторис становить 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області.

Нагадаємо, за ці кошти планують добудувати будівлю на Стрийській, відремонтувати шість райвідділів поліції, придбати необхідне обладнання і транспорт. На вулиці Стрийській планували збудувати міське управління поліції, також там має бути Центр швидкого реагування на злочини та події. У рамках проєкту у Львові планували встановити 100 відеосистем, що розпізнаватимуть обличчя та номерні знаки.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!