Скандал у столичному виші: викладачка відправляла студентів на фронт після прохання вести лекції українською - її звільнили

8652 0
Викладачка Державного торговельно-економічного університету після прохання вести лекцію українською мовою почала «відправляти» студентів та їхніх батьків на фронт.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

У столичному університеті ДТЕУ (КНТЕУ) викладачка кафедри статистики вела лекції російською мовою. Коли студенти попросили жінку перейти на українську, вона почала відправляти їх на фронт. Після розголосу виш її звільнив. 

Запис розмови студенти поширили в студентській групі університету в Telegram.

«Ви вдома сидите і мене тут ще гнобите. Те їм не те, се їм не те – з першого заняття. Хлопці, совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах, з ваших батьків, скажіть мені? А самі ви чому тут, чому не на фронті? 18 років вам є. Чому ви не в добровольцях, скажіть мені? У мене до вас питання, ось я російськомовна, хочу запитати українськомовних – чому ви сидите вдома, ваші батьки чому вдома сидять?», – казала педагог.

 

В університеті вже відреагували на інцидент. Зазначається, що колектив університету засуджує такі дії, а адміністрація вирішила звільнити викладачку Ніну Іванченко.

«ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів. Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення», – йдеться у повідомленні у Facebook.

Читайте також: мовний омбудсмен відреагував на заборону російської у Могилянці

Нагадаємо, нещодавно у Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА прописали нову норму, відповідно до якої у стінах «Києво-Могилянської академії» не вживатимуть мову держави-агресора.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!