Спірне будівництво спорткомплексу на Львівщині розгляне комісія при Верховній Раді

2982 0
Мовиться про будівництво спорткомплексу у Ходорові, який вартує понад 85,9 млн гривень.
Фото: Михайло Мацюк

Фото: Михайло Мацюк

У Ходорові триває спірне будівництво спорткомплексу за 85,9 млн грн. Місцеві активісти, що виступають проти цього та називають такі витрати некритичними у час повномасштабного вторгнення рф, написали звернення до Верховної Ради України з проханням розглянути питання порушень законодавства та доцільності самого будівництва. Про це Tvoemisto.tv повідомив місцевий активіст та вчитель Михайло Мацько. 

У відповідь на цей запит управління з питань звернень громадян Апарату ВРУ повідомило, що це питання розглянуть на тимчасовій слідчій комісії з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану. Коли відбудеться наступне засідання комісії ще не відомо. 

Читайте також: На будівництво школи-довгобуду на Львівщині планують витратити 217 млн грн

До слова, торік у грудні перший заступник керівника Львівської ОВА Андрій Годик стверджував у коментарі Tvoemisto.tv, що робоча група з контролю використання бюджетних коштів скерувала доручення до правоохоронних органів, зокрема до СБУ, національної поліції щодо контролю за використанням коштів на будівництві спорткомплексу у Ходорові.

Тоді Tvoemisto.tv звернулося щодо будівництва цього спорткомплексу із офіційними запитами до Управління СБ України у Львівській області та Головного управління національної поліції Львівської області.

У СБУ відповіли, що до їхньої компетенції не входить здійснення нагляду за цим будівництвом, проте додали, що протокольне доручення від робочої групи Львівської ОВА враховане в оперативно-службовій діяльності регіонального органу безпеки і у разі виявлення порушень законодавства, що відносяться до компетенції СБУ, будуть вживати відповідні заходи реагування

Крім того, у відповіді поліції на запит Tvoemisto.tv також зазначили, що відомості щодо цього будівництва до Єдиного реєстру досудових розслідувань не вносились, проте, якщо такі заяви надійдуть, то їх будуть розглядати згідно з вимогами чинного законодавства. 

Будівництво цього спорткомплексу стало одним із найбільш резонансних проєктів, проти якого активісти виходили на пікети під стіни Львівської ОВА. Tvoemisto.tv з’ясувало, що не так і з цим проєктом і чому комплекс будують зараз. Детальніше про це за посиланням.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!