Скандального директора, який цькував учнів на Львівщині, поновили на посаді

4832 0
Батьки учнів та вчителі виступають проти цього.
Фото: Високий замок

Фото: Високий замок

Івана Січака, який двічі втрачав посаду директора школи у Верхній Яблуньці Самбірського району, знову поновили на посаді завдяки рішенню Верховного Суду України. Про це повідомляє Zaxid.net.

Касаційний розгляд справи відбувся у Верховному Суді після того, як попереднє судове рішення було скасовано в апеляційному порядку у грудні 2023 року. П'ять суддів, на чолі з Дмитром Луспеником, розглянули справу за спрощеною процедурою, без присутності сторін.

Батьки учнів виступають проти рішення про поновлення на посаді директора школи Івана Січака, стверджуючи, що освітній процес у закладі фактично не відбувається. Жителі села Верхня Яблунька влаштовують акції протесту з вимогою зміни керівництва школи. Колектив вчителів також звернувся із проханням призначити нового директора.

Читайте також: У відділі освіти відреагували на скандал із вчителями-вірянами МП на Львівщині 

«3 рік немає навчання у школі, де навчається 296 дітей. Діти 3-4 місяці, навчаються, а 2 місяця дома. Тепер увірвався терпець колективу учителів, які написали звернення, що через одну людину немає навчання, щоб директора Січака, замінити», – написав один з батьків.

Нагадаємо, що Іван Січак в період з вересня 2021 по жовтень 2021 року, перебуваючи на посаді директора Верхньояблунського закладу загальної середньої освіти І-III ступенів, вчиняв моральне та фізичне насильство над учнями школи. Це правопорушення задокументовували тричі до різних неповнолітніх осіб.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!