Київ

Ректор НАУ погрожував студентам через жарт про ексміністра Шкарлета

1387 0
Екснардеп «Партії регіонів» та кум Дмитра Табачника, не оцінив гумору студентів на університетському заході та зазначив, що не «ручається за себе» у випадку, якщо щось схоже знову пролунає у бік Шкарлета.

Ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький під час фестивалю «СтудВесна» погрожував студентам через жарти про ексміністра освіти Сергія Шкарлета. Про цей випадок повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

У виставі студенти показали гумористичну мініатюру про мітинг проти Шкарлета. 

«Ще вчора він був Лев Толстой, а вже сьогодні – звичайна людина», – зауважила одна зі студенток на сцені перед початком гумористичної імпровізації.

На відео можна побачити, як один із "мітингувальників" виступає проти "гей-парадів", а потім вимагає від іншого показати плакат. На ньому написано «Вєрнітє Шкарлєта». Жартома хлопці вказують на помилку, перевертають плакат, а там – портрет Януковича.

 

Після виступів ректор НАУ Максим Луцький зі сцени заявив, що не допустить жодної політики в університеті.

«Як вихована людина, якщо ще раз побачу, що прізвище міністра кидається на пол, я за себе не ручаюсь», – заявив ректор НАУ.

Луцький також стверджує, що Шкарлет нібито «багато зробив, зокрема, для НАУ за 3 роки». 

«Кошик нагороди, нашій міжнародній підтримці і так далі. Тому не можна з неповагою відноситись. Історія буде робити оцінку. Але тут політики не буде», – каже він.

Виступ ректора супроводжувало обурення студентів.

 

З огляду на реакцію Луцького Ксенія Семенова припустила, що надалі від студентів  вимагатимуть погодження жартів перед виступом.

Нагадаємо, Луцький планував стати ректором НАУ у 2015 році, однак тоді ексміністр освіти і науки Сергій Квіт звільнив і Луцького, і його команду. Шанс повернутися в НАУ зʼявився лише у 2020 році, коли міністром став Сергій Шкарлет.

Вибори ректора НАУ відбулися 28 січня 2021 року. Тоді він Максиму Луцькому – колишньому першому проректору університету, екснардепу “Партії регіонів” і куму Дмитра Табачника вдалося обійняв посаду. Попередник Луцького Володимир Ісаєнко, якого звільнили з НАУ в жовтні 2020 року, називав вибори незаконними, а їхні результати – “нікчемними”.

Як повідомляв “Бабель“, розповів, що боротьба Луцького за владу в НАУ тривала на той час приблизно 15 років:

«Він забудовував територію університету житловими будинками та збирався очолити НАУ на виборах у 2015 році. Але після Революції гідності тодішній міністр освіти Сергій Квіт звільнив і Луцького, і його прибічників. Шанс на повернення він отримав лише за міністра Сергія Шкарлета: вони в добрих стосунках та обидвоє – куми Дмитра Табачника», – повідомили в медіа. Луцький такі звинувачення заперечував та вважає себе законно обраним ректором.

Додамо, що ректора НАУ також підозрюють в організації корупційних схем, зокрема із землями, прилеглими до університету, незаконним звільненням професора та відрахуванням голови студради через участь у мітингу проти Шкарлета. Протести відбувались у 2020 році в столиці. Студенти висловлювали своє незадоволення призначенням Шкарлета на посаду.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!