Скільки дерев висадять на вулиці Шевченка у Львові після реконструкції

2025 0
За період реконструкції зрізали 104 дерева.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

За період реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали 104 дерева. Натомість погодили висадку 76 дерев та 970 кущів. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

«Управління екології погодило висаджування 46 дерев. Ми знайшли місце для ще 30-ти, які можемо посадити додатково. Для 10-ти з них хочемо зробити так, як на території транспортного хабу або проспекті Шевченка: витягнути хідник, засипати свіжий ґрунт та посадити ряд дерев», – зазначив він.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

За словами еколога підприємства Ігоря Антаховича, під час вибору місць для висаджування дерев, каже еколог, звертають увагу на характеристики посадкових ям. Згодом забирають будівельне сміття, роблять запас по периметру ями – майже 30 см – і заповнюють її родючим ґрунтом. 

«Коли дерево більше, то проникає в щільніші шари. Для кожного дерева буде своя ділянка», – каже він. 

Нагадаємо, що велику частину простору де раніше були насадження, замостили плиткою або заасфальтували. Tvoemisto.tv з’ясувало, чому зрізали таку кількість дерев, хто ухвалив таке рішення та скільки висадять натомість у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!