Скільки добровольців на Львівщині подали заявку до «Гвардії наступу»

5108 0
У МВС не виключають, що через велику активність з боку добровольців кампанію проводитимуть і після 1 квітня.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

На Львівщині завершується набір до лав «Гвардії наступу». Це кампанія з формування нових бригад для захисту України. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, у області через ЦНАПи понад 1100 добровольців подали заявки, а онлайн – більше, ніж 2000.

«Подання заявок змінювалось упродовж періоду. На початку кампанії найбільше подавали до Національної поліції – до лав бригади «Лють», а вже в кінці – до Держприкордонслужби. Однак кінцеві результати будуть відомі вже 1 квітня», – сказав він.

Читайте також: Набір до «Гвардії наступу» можуть продовжити і після 1 квітня

Зазначимо, усі охочі приєднатися до лав «Гвардії наступу» можуть подати заяву до 1 квітня. Це можна зробити через сайт або в найближчому Центрі надання адміністративних послуг.

Раніше в ефірі національного телемарафону заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук казав, що за два місяці МВС отримало понад 35 тисяч звернень від громадян. З них понад 16 тисяч заявок було подано до підрозділів Нацгвардії. Станом на зараз у військові частини направлено вже понад 10% добровольців. Крім того, в МВС не виключають, що через велику активність з боку добровольців формування штурмових бригад «Гвардія наступу» проводитимуть і після 1 квітня.

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

Загалом кампанія «Гвардія наступу» базується під структурами, що підпорядковані Міністерству внутрішніх справ (Нацполіція, Нацгвардія, Державна прикордонна служба). Зокрема, Нацгвардія пропонує п’ять штурмових бригад, а Держприкордонслужба і Нацполіція – по одній. Про те, чим відрізняється набір до «Гвардії наступу» від загальної мобілізації та як вона формується, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!