Скільки коштуватиме проїзд у львівському електробусі?

4535 0
Вже цього тижня на вулиці Львова, можливо, виїде перший автобус від «Електрону». Tvoemisto.tv дізналося, якою буде вартість проїзду в цьому транспорті.
Фото: vgolos.com.ua, zaxid.net

Фото: vgolos.com.ua, zaxid.net

Як розповіли Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради, на даний момент, точна ціна на проїзд електробусом уточнюється. Проте, за попередніми даними, вартість квитка становитиме 2 гривні, як і в інших електротранспортах.

Нагадаємо, що вчора, 26 січня, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що вже цього тижня на свій перший маршрут планує виїхати електробус. Курсуватиме транспорт за тролейбусним маршрутом №13 (пл. Івана Підкови – вул.. Грінченка). Зараз тривають останні перевірки транспорту.

Електробус є повністю низькопідлоговим транспортом, також він обладнаний спеціальними пандусами та ременями безпеки для людей з особливими потребами.  

Новий автобус від «Електрону» зможе перевозити за один раз 100 пасажирів. Його довжина – 12 метрів. Транспорт зможе розвивати швидкість до 70 км/год.

Споживання електроенергії електробуса на день в 10 разів дешевше від споживання пального звичайного міського автобуса.

Більш детальну характеристику електробусу можна прочитати за посиланням.

Новий електробус презентували у Львові 9 листопада минулого року. Коштує він 9 млн. грн.

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!