Скільки літніх майданчиків встановлять у Львові цьогоріч

2547 1
Львівська міська рада оприлюднила кількість дозволів, які мають заклади ресторанного господарства на встановлення літніх майданчиків. Загалом таких дозволів виявилося 343.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

У разі, якщо літні майданчики будуть розміщені самовільно, на громадян та посадових осіб, які вчинили правопорушення, чекатимуть штрафи у розмірі 340-1700 грн. (20-100 неоподатковуваних мінімумів), підкреслюють в КП «Адміністративно-технічне управління».

Читайте також: Пішоходи чи літні майданчики: Львів знову може стати непрохідним

Нагадаємо, відкритий літній майданчик – це стаціонарний або тимчасовий (щоденного демонтажу) пункт ресторанного господарства, який розташовується біля стаціонарного закладу (ресторану, бару, кафе, їдальні) або без прив’язки до нього, функціонує у теплий період року з 1 квітня по 1 листопада і не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей. Відзначимо, що торік дозволи на розміщення літніх майданчиків мали 435 закладів ресторанного господарства.

Слід зазначити, що деякі заклади харчування розпочали роботи по встановлені літніх майданчиків в центральній частині міста ще до отримання необхідних дозволів. Окрім того, як писало Tvoemisto.tv, пл. Ринок має стати доступнішою для людей на інвалідних візках. Після звернення Львівського обласного відділення українського фонду «Реабілітація інвалідів» до Львівської міської ради, чиновники вирішили змінити правила щодо розміщення літніх майданчиків на тротуарі. Тепер там має бути смуга для проїзду інвалідних візків шириною не менше, аніж 1,5 м по тротуару. Однак навіть після цього на пл. Ринок почали встановлювати літні майданчики. Мова йде територію біля ресторану «Кентавр» (пл. Ринок – вул. Краківська) та біля пам’ятнику Діані. За попередньою інформацією, власники закладів не мають дозволу на встановлення цих літніх майданчиків. У Львівській міській раді поки не надали відповідь про те, чи отримали ці заклади відповідні дозволи. А роботи по його встановленю тривали і в суботу, 2 квітня.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
5 Квітня, 2016 13:29
Наталя І також слід звернути увагу на перекритий тротуар літнім майданчиком від Кафе Під золотою розою (славнозвісна єврейська кнайпа на вул.Староєврейська навпроти Дому Легенд). Минулої весни біля їхнього вуличного майданчика залишався повноцінний тротуар, цієї ж весни - тротуат повністю зайняли своїм майданчиком.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!