Скільки може тривати епідемія коронавірусу у Львові

54950 0
Головний санітарний лікар області вважає, що послаблювати карантин зараз недоцільно.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів написав керівництву Львова та області доповідну із тим, аби вони наразі не вводили послаблення карантину. Утім міська комісія з питань ТЕБ і НС все ж пішла на пом'якшення.

Роман Павлів пояснив у коментарі Tvoemisto.tv, чому не можна зараз розслаблятись та знімати деякі карантинні обмеження. За його словами, лише карантин тримає захворюваність в Україні на відносно невисокому рівні.

«За останні дні ми спостерігаємо тенденцію до росту виявлення коронавірусу. Це є наслідок святкування Великодня. Ми очікували цього, бо люди не завжди виконують правила карантину. Це ж видно – як люди реагували 4-5 тижнів тому і як реагують зараз. І це дає результат у вигляді позитивних результатів досліджень», – говорить Роман Павлів.

Ідеться про 6-8 травня, коли у Львівській обалсті виявили велику кількість хворих, зокрема, 8 травня їх було 65, що стало рекордом для Львівщини.

Читайте також: Столик на двох. Як у Львові запрацюють літні майданчики ресторанів

Якщо люди заспокояться і подумають, що вірус минув, каже Роман Павлів, то епідемія може затягнутись і на пів року, і на рік чи навіть два.

«Не треба заспокоюватись зараз. Зараз у добу надходить близько 500 проб, ми навіть не можемо все переробити. Коронавірус ходить поміж нами. Якщо ми будемо ігнорувати заходи профілактики, то будемо хворіти довше. Вірус сам не стане, його потрібно зупинити», – говорить Роман Павлів.

Більше про те, як працює Лабораторний центр МОЗ у Львівській області, читайте в матеріалі >Tvoemisto.tv Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано.

Нагадаємо, у Львові з понеділка можна буде гуляти в парках, також запрацюють за певними правилами літні майданчики, музеї та, можливо, автокінотеатр. Натомість питання про відкриття салонів краси та перукарень перенесли на вівторок, 12 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!