Скільки немовлят народилось у пологових Львівщини від початку року і де найбільше

3659 0
Найбільше дітей народилося у Львівському перинатальному центрі.
ілюстративне фото: ВВС

ілюстративне фото: ВВС

Усього за період першого кварталу 2023 року на Львівщині народилося 2322 дитини і прийняли 2291 пологів. Найбільше дітей народилося у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, а саме 1081 новонароджений. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко.

Водночас у пологовому будинку та відділенні Третього ТМО народилося 746 дітей, а у пологовому відділенні в лікарні Святого Миколая, що входить до Першого ТМО, народилось 224 немовляти. У пологовому будинку Львівської обласної клінічної лікарні за останні три місяці на світ з'явилась 271 дитина.

Читайте також: Скільки немовлят народилось у пологових Львова з початку повномасштабної війни

Зазначимо, що за минулий рік всього у Львівській області народилося 17690 немовлят. З них 3801 дитина з'явилася на світ у Львові. У Третій міській клінічній лікарні Львова народилось 1625 немовлят, в Пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова – 1971, а пологому відділенні Першого ТМО з'явилось на світ 205 новонароджених.

Нагадаємо, що Третє територіальне медичне об’єднання Львова, до якого входить 3-тя міська лікарня на вул. Рапопорта і пологовий будинок №1 на вул. Мечникова, нерентабельні. У лікарнях недостатньо пацієнтів, суттєво зменшилася кількість пологів, отже, можуть виникнути проблеми із зарплатами медпрацівників. Тvoemisto.tv дізналося, яка ситуація із народжуваністю у Львові та чому два найстаріші пологові можуть закрити.

Ольга Шведа

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!