Скільки разів на Львівщині оголошували повітряну тривогу в День Незалежності

4694 0
На День Незалежності в Україні оголосили рекордну кількість повітряних тривог.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Протягом 24 серпня на Львівщині шість разів оголошували про повітряну тривогу. Уперше в День Незалежності в області пролунала сирена вранці, о 06:57 та тривала понад пів години. Остання тривога цього дня була о 20:02, а про відбій сповістили о 20:29.

Окрім цього, у Львові повідомляли про замінування п’яти об’єктів. Йшлося про ринки, автовокзали та залізничний вокзал.

Читайте також: Світові лідери привітали Україну з 31-ю річницею незалежності

Загалом в Україні 24 серпня оголосили рекордні 189 сповіщень про повітряну тривогу, і тривала вони від 3-х до 14-ти годин у різних регіонах.

Нагадаємо, застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме не тільки про повітряну небезпеку, а й про хімічну та радіаційну небезпеку та інші загрози. Окрім цього, в деяких громадах через загострення ядерного шантажу рф запровадили оновлену систему оповіщення про різні види небезпек – повітряну, хімічну, ядерну Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!