«Безпечна Львівщина» – 2024. Скільки і на що область скерує 400 млн грн

914 0
У структурі програми є основних 11 напрямків.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

На фінансування Комплексної програми «Безпечна Львівщина» у 2024 році виділили понад 400 млн гривень. Ця сума ще може зрости до 600 млн гривень за потреби.

Ця програма наступного року стане ключовою для Львівської області. Згідно з рішенням сесії ЛОР, вже від початку року для неї передбачено фінансування у сумі 25% від усього програмного ресурсу, а саме 400 млн грн. Загалом бюджет розвитку області наступного року планують у розмірі 1,6 млрд грн.

«Ці 400 млн грн – не кінцева сума. Мовиться також про 75% вільних залишків коштів обласного бюджету 2023 року та щоквартально 50% від суми перевиконання обласного бюджету наступного року. Утримання обласних комунальних медичних і соціальних закладів, допомога нашим захисникам та безпека – це найважливіші три напрямки для нас на наступний рік. За таким принципом закликаю затверджувати місцеві бюджети всі громади області. Якщо на першому місці для нас перемога, то маємо доводити це щодня реальними діями», – зазначив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛОР Юрій Холод.

Читайте також: Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету

Крім того, як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv голова постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради Назарій Сумало, у структурі програми є основних 11 напрямків. Основну суму, а це близько 320 млн гривень, скерують на матеріально-технічне забезпечення військових формувань, правоохоронних органів і сил оборони, які захищають Україну. 

Залишок скерують на протидію тероризму і забезпечення кібербезпеки. Натомість планують доопрацювати систему оповіщення і зв’язку, виділити кошти на накопичення регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів, забезпечення рятувальників, зокрема, водолазів та пунктів управління цивільного захисту. 

Нагадаємо, що наступного року на Львівщині планують відмовитись від некритичних витрат, зокрема йдеться про премії у різних галузях, купівлі квітів та сувенірів. 
Наталія Вареник
Матеріал опубліковано в межах висвітлення діяльності ЛОР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!