«Наступного року ми відмовляємось від квітів, сувенірів та премій», – Козицький

1696 0
Бюджет Львівської області на 2024 рік на 40% менший за минулорічний.
Фото умовне

Фото умовне

Наступного року на Львівщині планують відмовитись від некритичних витрат, зокрема йдеться про премії у різних галузях, купівлі квітів та сувенірів. Про це під час брифінгу 24 листопада «Бюджет Львівщини 2024: виклики і пріоритети» повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

«Наступного року ми відмовляємось від усіх непріоритетних видатків, відмовляємось від квітів і сувенірів, конкурсів та премій у різних галузях», – сказав керівник обласної адміністрації. 

Загалом бюджет Львівської області на 2024 рік становить 6 млрд 168 млн грн, що на 40% менше за минулорічний. 

Читайте також: Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету

У коментарі Tvoemisto.tv перший заступник керівника ЛОВА Андрій Годик пояснив, що конкретніше про видатки з обласного бюджету повідомлять згодом.

«Конкретика буде після того, коли буде затверджено два документи. Перш за все, це обласний бюджет на 2024 рік, а друге – це обласні цільові програми. У межах тих цільових програм, які охоплюють так звану м'ягку складову – це заходи, відзначення, вшанування тощо», – сказав він.

Також він додав, що Максим Козицький задекларував свій пріоритет на наступний бюджетний календарний рік.

«Видатки мають бути пріоритетно пов'язані із викликами, які зумовила війна – це підтримка сектору безпеки і оборони, а також речі, які пов'язані із соціальною складовою – забезпечення військових медичною реаблітацією, реабілітація людей у післявоєнному стані, забезпечення дітей з інших областей, що тікали від війни, ряд інших ініціатив. Все інше, що не можна вважати першочерговим в умовах воєнного стану, то від того ми відмовимся», – підсумував він.

Зазначимо, що до пріоритетів обласних програм (видатки спричинені війною, що становлять 41% від всіх програм) на 2024 рік входять:

  • «Безпечна Львівщина» – 400 млн грн (+ додатково 75% вільного залишку коштів обласного бюджету, що становлять не менше 150 млн грн);

  • Реалізація стратегічних об'єктів (Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня, Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи) – 120,5 млн грн;

  • Видатки на медицину – 79,5 млн грн;

  • Соцпідтримка ветеранів, Захисників – 31,8 млн грн;

  • Підтримка бізнесу ветеранів, учасників АТО – 17 млн грн;

  • «єОселя» для військово-службовців та ветеранів – 15 млн грн;
  • Програма підтримки ВПО – 2 млн грн.


Читайте також: Верховна Рада України ухвалила Держбюджет на наступний рік

Нагадаємо, що у Львівській обласній військовій адміністрації вже відбулося шість засідань робочої групи з контролю використання бюджетних коштів під час яких розглянули і рекомендували відмінити закупівлі на понад 60 мільйонів гривень.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!