Скільки церков московського патріархату залишилося на Львівщині

2212 0
У Львівській області таких церков найменше в Україні.
ФОТО: З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО: З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

У Львівській області залишилося 17 церков московського патріахрату. Там їх найменше в Україні, у той час як на Донеччині досі діють 683 установи УПЦ МП. Про це свідчать дані сервісу Opendatabot.

На другому місці після Львівщини – Івано-Франківщина. Там залишилось 18 церков МП. 

Зокрема, значна кількість релігійних установ УПЦ залишилась на Вінниччині — 526. До антирейтингу потрапила також Дніпропетровщина (526).

Читайте також: «Нам поможе святий Юрій». Як Львів позбувався російської церкви 

Зазначимо, 8 097 церков, пов’язаних з країною-агресоркою, досі діють на території України за даними Єдиного держреєстру. Від початку великої війни їх кількість зменшилася всього на 685 громад. Найбільше церков перейшло до ПЦУ у Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях. На Львівщині 18 установ перейшли до ПЦУ. 

Додамо, перевірити релігійну організацію можна на сторінці Реєстру церков.

Нагадаємо, згідно з даними сервісу за грудень 2023 року на Львівщині було 18 церков московського патріархату. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!