Скільки у Львові висадили дерев упродовж року і де найбільше

1384 0
У львівських парках вдалось висадити дуби, клени, буки, городини та липи, а також 1500 кущів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Цьогоріч на території Львова висадили 808 дерев. У львівських парках – 277. Найбільше дерев за спонсорські кошти висадили у Галицькому районі міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказала керівниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова. 

За її словами, упродовж року більшість дерев, які висадили забудовники у районах – це туї, сакури, клени. У львівських парках вдалось висадити дуби, клени, буки, городини та липи, а також 1500 кущів.

Читайте також: Львів втратив багато дерев, які можна було вилікувати. Розмова з арбористом

«Цього року на підприємство «Зелений Львів» виділили 1,5 млн грн на посадковий варіант дерев, решта – спонсорські посадки. За кошти міста висаджували дерева і кущі на території містечок для переселенців, на правому боці вул. Орлика, і на першій частині вул. Бандери», – сказала керівниця управління екології.

Вона зазначила, що закупівля дерев була закладена у бюджет розвитку Львова на 2022 рік, який не прийняли. Через це у місті висадили менше дерев, ніж планували. 

«Якби прийняли бюджет розвитку, вдалось би висадити ще близько 2000 дерев. Наступного року плануємо висадити таку саму кількість дерев, як цьогоріч, по районах – залежить, чи приймуть бюджет розвитку. У парках вже заклали початковий матеріал», – додала вона.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Нагадаємо, що із наступного року у Львові запрацює міська система страхування від наслідків падіння дерев. Деталей програми поки що не напрацювали, тому достеменно не відомо, як саме вона працюватиме. Також восени Tvoemisto.tv провело дискусію про проблеми озеленення у Львові. Переглянути її можна на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube, або ж читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!