Словаччина передала Україні дві гаубиці Zuzana 2

926 0
Ще один подарунок володимиру путіну на день народження.
Фото: Ярослав Надь

Фото: Ярослав Надь

Словаччина передала Україні дві нові самохідні артилерійські установки Zuzana 2. Про це повідомив міністр оборони країни Ярослав Надь у неділю, 9 жовтня, передає Nv.ua.

«Щоб відзначити 70-річчя, ми передали агресору путіну еще один подарунок. Дві нові гаубиці Zuzana 2 вже в Україні», – пояснив він.

Словацький міністр додав: ще більше поставок озброєння попереду.

Читайте також: Поліція ексгумувала перші 20 тіл на місці масового поховання у звільненому Лимані

Додамо, що Zuzana 2 – самохідна установка 8x8 (калібр 155 мм) на базі попередньої версії Zuzana з довшим стволом і більшою дальністю стрільби (42 км).

Нагадаємо, Литва передасть Україні зимову форму приблизно на 2 мільйони євро. Цього вистачить на 25 тисяч українських військових.

Софіко Векуа
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!