Поліція ексгумувала перші 20 тіл на місці масового поховання у звільненому Лимані

807 0
За словами свідка, він поховав за наказом російських загарбників близько 20 українських захисників.
Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Поліція ексгумувала перші 20 тіл на місці масового поховання в звільненому від росії Лимані. Про це повідомили у Національній поліції України. 

Розкопки тривають на двох локаціях: за попередньою інформацією, в одній поховано близько 200 цивільних, інша є братською могилою військовослужбовців ЗСУ. 

«Інформацію про масове захоронення в Лимані правоохоронці отримали від місцевих жителів. Цивільних поховано в одиночних могилах, військових – у траншеї завдовжки 40 метрів. За словами свідка, він поховав тут за наказом російських загарбників близько 20 українських захисників. Серед загиблих також є родина з двома  маленькими дітьми. На деяких могилах є таблички з даними померлих, інші – безіменні. Проте в кожному випадку поліція відбирає біологічні зразки та призначає експертизу для ідентифікації загиблих і встановлення причин їхньої смерті. Роботу ускладнює те, що більшість тіл у стані змін, є пакет, в якому тільки кістки», – пояснюють у Нацполіції. 

Читайте також: «За 1 хвилину «поклали» взвод». Росіянин розповів, як їх розбили ЗСУ

На місці розкопок працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та судмедексперти спільно з прокуратурою. У перші дні було піднято 20 тіл цивільних і військовослужбовців ЗСУ.

Ексгумація триває в межах кримінального провадження, відкритого  за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 16 вересня у звільненому від російських окупантів місті Ізюм на Харківщині знайшли поховання майже пів тисячі тіл, в тому числі близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. 23 вересня у звільненому місті Ізюм Харківської області закінчили ексгумацію убитих окупантами з масового поховання – загалом підняли 436 тіл, серед яких є діти. 

Згодом у деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли ще два масові поховання з великою кількістю тіл.

Софіко Векуа
 
Фото з сайту Національної поліції України
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!