Сміття у парках Львова. Якими є штрафи та хто їх виписує?

3432 1
Tvoemisto.tv дізнавалося, від кого найбільше потерпають львівські парки і скільки коштує залишити неприбрану галявину після пікніку.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

«По-перше, є комунальне підприємство, яке доглядає парк. Кожен працівник парку знає, що треба попередити порушника, а у випадку, якщо він не реагує  викликати патрульну поліцію через «102»,  розповів Tvoemisto.tv начальник управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради Андрій Галушка.

Читайте також: Львову потрібен контент. Тоді турист приїде не на пиво

У 2011 році ухвалою Львівської міськради затвердили правила благоустрою і дали право складати адмінпротоколи інспекторам КП «Адміністративно-технічне управління». Як повідомив Андрій Галушка, штат інспекторів налічує 6-8 осіб. Вони можуть складати протоколи по статті 152 Кодексу про адмінправопорушення – порушення правил благоустрою. Інспектори реагують на звернення на гарячу лінію, і можуть складати протоколи не лише за скидання сміття, а і, наприклад, за паління у громадському місці.

«Інспектори мають свій план роботи, але ми сподіваємося також і на роботу патрульної поліції», – додав чиновник. Штраф, згідно з Кодексом про адмінправопорушення складає від 340 до 1360 гривень, якщо порушення вчиняє громадянин, і від 850 до 1700 гривень, якщо порушник  посадова чи юридична особа.

Адміністративні протоколи, складені комунальними інспекторами, розглядає спеціально створена комісія при адміністрації кожного району міста. Вона визначає суму штрафу з огляду на тип порушення, майновий стан та інші особливості порушника. Сплачені штрафи надходять до міського бюджету.

Читайте також: Купи сміття у парках Львова: як реагувати та як карати винуватців?

Як повідомив Андрій Галушка, найбільше потерпають парки, що розташовані поруч із приватним сектором: «Там хоч і особнячки, але свої дерева, троянди обрізають та скидають це сміття у парк. Це переважно органічне сміття  обрізка дерев, городина. Щойно повернулися з інспекції у парку «Залізна вода», де така ситуація. Це також типово для Білогорщі».

Львів’янам, які натрапили на сміття у неналежному місці радимо звертатися до районних адміністрацій міста:

Галицька районна адміністрація –  тел. 261-10-36,
Залізнична районна адміністрація – тел. 295-82-40, 295-82-35,
Личаківська районна адміністрація – тел. 254-62-06,
Сихівська районна адміністрація – тел. 254-64-02, 254-64-08,
Франківська районна адміністрація – тел. 237-33-32,
Шевченківська районна адміністрація – тел. 252-17-67.

Також можна звертатися на «гарячу лінію» міста. При оформленні звернення важливо запам’ятати чи записати його номер, аби надалі відслідковувати зрушення. Телефонувати можна цілодобово за телефонами:

032-297-59-11 (з мобільних телефонів);
15-80 (зі стаціонарних телефонів).

Опублікувала Зоя Красовська

 

Читайте також:
24 Квітня, 2017 09:15
axab Правильне поводження з твердими побутовими відходами починається з дитинства:
[***]://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1796
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!