Київ

Софіївську Борщагівку хочуть приєднати до Києва – петиція

1871 0
Місцеві жителі вважають, що цей населений пункт фактично є частиною столиці, бо всі сплачені податки, за їх словами, ідуть у столичний бюджет.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На сайті Київської міської ради з'явилася петиція, у якій мешканці Софіївської Борщагівки просять приєднати населений пункт до Києва. Люди аргументують це тим, що всі їх податки потрапляють у столичний бюджет.

Петиція з'явилася на сайті Київської міської ради 3 квітня 2023 року. Станом на 15:00 21 квітня вона набрала 4615 підписів з необхідних 6000.

«Софіївська Борщагівка фактично є Києвом, громадяни що там живуть сплачують податки до Київського бюджету, проте не можуть користуватись простими благами міста Києва - автобусний маршрут до метро, державна школа і т.д. Також, через те що село не включено до складу міста містобудівні плани, обмеження і перспектива розвитку не розповсюджуються на Софіївську Борщагівку», – йдеться в тексті петиції.

Зазначимо, що Софіївська Борщагівка – це село в Бучанському районі Київської області. Воно розташоване у передмісті Києва, з яким розмежоване Кільцевою дорогою, на півночі межує з селом Петропавлівська Борщагівка, на півдні - з містом Вишневе. Кількість населення за переписом 2001 року становить 6571 особу. На теперішній час з врахуванням багатоповерхової забудови кількість населення зросла до 30 000 осіб. І це не межа, адже за генеральним планом заплановано 115 000 осіб, з них 100 000 – це міське населення. Густота населення 1441,01 особи/км.

Як ми писали раніше, з'явилася петиція, у якій кияни пропонують перейменувати Мінський масив на Литовський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!