Сьогодні – День захисників і захисниць України. Програма заходів у Львові

1315 0
Українців закликають долучитись до ініціативи на підтримку захисників України, які є прикладом мужності та відваги.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

У п’ятницю, 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

Читайте також: Свято Покрови. історія монастирської церкви у Дьвові, яка колись була Гарнізонним храмом

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Потреба у такому загальнодержавному святі постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Зразки мужності та відваги, виявлені нашими бійцями на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

Зокрема, до Дня захисників і захисниць України команда проєкту «Підтримай дитину» проводить загальноукраїнську ініціативу «Віртуальна дошка подяки від дітей захисникам України». Ініціатива спрямована на підтримку захисників України, які є прикладом мужності та відваги. До заходу можуть долучитися всі охочі. Дошка буде активною та доступною для розміщення записів до 14 жовтня включно. Далі найбільша електронна листівка буде передана захисниками.

Щоб доєднатися до ініціативи та подякувати тим, хто захищає Україну, кожен охочий може розмістити слова вдячності і підтримки захисникам та захисницям, які щоденно боронять Україну. Приймаються власні малюнки та текст.

Як це зробити?

  • Зайдіть за посиланням.

  • У нижній панелі натисніть + «Додати», з’явиться поле, зробіть допис або додайте матеріали.

  • Фон і текст допису можна змінювати за формою та кольором.

  • Натисніть «Опублікувати».

Читайте також: Як відзначатимуть день захисників і захисниць у Львові. Програма заходів

Зазначимо, у Львові відбудеться низка заходів з відзначення Дня захисників та захисниць України. 

Програма заходів: 

О 9.30 год відбудеться вшанування пам'яті борців за незалежність України на Личаківському кладовищі – вул. Мечникова, 33.

О 11.00 год перед площею перед пам’ятником Тарасові Шевченкові проведуть акцію під назвою «Відважним та непереможним захисникам». А о 15.00 на тому ж місці відбудеться мистецький проєкт за участі військових оркестрів «Під Покровом ЗСУ.

О 17.00 год у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики («Порохова ВЕЖА»), що на вул. Підвальній, 4, відкриють мистецький проєкт – «Херсонщина це Україна».

Крім того, на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні родини військових, пластуни та студенти Української академії лідерства співатимуть стрілецькі та повстанські пісні. Дійство розпочнеться о 18.00.

Додамо, Tvoemisto.tv транслюватиме кілька подій у Facebook та YouTube. Зокрема, акцію під назвою «Відважним та непереможним захисникам», і мистецький проєкт за участі військових оркестрів «Під Покровом ЗСУ.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!