Сьогодні – річниця з дня смерті Мирослава Скорика. Як відзначатимуть у Львові

1290 0
У пам’ять про видатного музикознавця Львівська національна філармонія, яка з вересня минулого року носить його ім’я, підготувала низку подій.
фото христини процак

фото христини процак

Сьогодні, 1 червня, минає рік зі смерті композитор Мирослава Скорика. У пам’ять про видатного музикознавця Львівська національна філармонія, яка з вересня минулого року носить його ім’я, підготувала низку подій, приурочених пам’яті композитора. Про це йдеться на сайті Фотографії старого Львова.

Зокрема, 1 червня, об 11:00 відбудеться заупокійна Архиєрейська Літургія в Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Читайте також: Серед нас був геній або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі

Цього ж дня, 1 червня, о 14.00 у пам’ять видатному композитору Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Володимира Сивохіпа на офіційному YouTube-каналі презентує виконання незрівнянної «Мелодія» Мирослава Михайловича.

Також Мирославу Скорику присвятять третій тиждень 40-го фестивалю «Віртуози». Його композиції звучатимуть у таких подіях, як: «Вічная пам’ять» (1 червня), «Станкович & Скорик & Сильвестров» (2 червня), «Бетховен & Скорик» (3 червня)«Музика світла» (4 червня), «In Memoriam & Мелодія» (6 червня) та у концерті-закритті фестивалю – «Vitae & Mortis» (6 червня).

У програмах зазвучать його духовні, фортепіанні, оркестрові твори, композиції для струнного квартету, а також популярні опуси композира – Гуцульський триптих, Мелодія, джазові обробки. Усе прозвучить у виконанні відомих солістів та колективів: Софії Соловій (сопрано), Оксани Рапіти (фортепіано), Мирослава Драгана (фортепіано), Соломії Івахів (скрипка), Назара Джурина (віолончель), Олег Каськіва (скрипка), Валентини Пришляк (альт), Струнного квартету «Фенікс», Камерного хору «Глорія», Академічного симфонічного оркестру філармонії, Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та дириґентів – Юрія Бервецького, Володимира Сивохіпа та Сергія Хоровця.

Читайте також: На Личаківському кладовищі зводять пам’ятник Мирославу Скорику. Фото

Повна програма Фестивалю «Віртуози Львова-2021» за посиланням.

Довідково

Мирослав Михайлович Скорик – український композитор і музикознавець. Герой України (2008). Він був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, художнім керівником Національної опери України, член-кореспондентом Академії мистецтв України, кандидатом мистецтвознавства, завідувачем кафедри композиції Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка, головою Львівського відділення Спілки композиторів.

Твори Мирослава Скорика регулярно виконують в Україні, а також в Німеччині, Франції, Австрії, Голландії, Болгарії, Чехії, Польщі, Великобританії, США, Канаді та Австралії. Він часто виступав як диригент, піаніст, виконуючи власні твори.

Мирослав Скорик помер 1 червня 2020 року у Києві. 3 червня в столичному патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ відбулося прощання з композитором. Поховали Мирослава Скорика на Личаківському кладовищі у Львові. Львівській філармонія присвоїли його імя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!