У Львові поліція перевірятиме жетони у собак

2631 0
Сьогодні, 4 жовтня, у всьому світі відзначають День захисту тварин. Із цієї нагоди Tvoemisto.tv довідалося, чи охоче львів’яни реєструють своїх домашніх улюбленців за новими правилами, які набули чинності місяць тому.
фото: glavcom.ua

фото: glavcom.ua

За перший місяць, відколи  запровадили обов’язкову реєстрацію домашніх тварин, львів’яни зареєстрували 460 домашніх тварин. Із них – 459 собак та лише одна киця.

Як розповіли Tvoemisto.tv у ЛКП «Лев», із самого початку було більше бажаючих зареєструвати домашніх тварин, а зараз активність містян вже зменшилася. «Львів’яни мають ще три місяці, адже потім поліція перевірятиме на вулиці, чи мають домашні улюбленці відповідні жетони», – додала секретарка ЛКП «Лев».

Нагадаємо, процедура реєстрації передбачає внесення інформації про собаку в єдину реєстраційну базу господарських тварин міста Львова з видачою жетону з індивідуальним номером. «Так тварин можна буде швидко знайти у цій базі, і загублена тварина зможе швидко повернутися до господаря, натомість власники вчитимуться відповідальніше ставитися до утримання своїх чотирилапих друзів», — кажуть у ЛКП «Лев». Вартість реєстрації: 52,63 грн. Більше про процедуру реєстрації домашніх тварин читайте у публікації tvoemisto.tv.

Додамо, Всесвітній день захисту тварин спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. Дата проведення всесвітнього дня захисту тварин була вибрана не випадково: 4 жовтня – день пам’яті про Франциска Ассизького, одного з найбільш шанованих у католицькій церкві святих. Франциск Ассизький вважається у католиків покровителем тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні. Ідея проведення подібного дня прижилася в усьому світі і у 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже у 66 країнах світу.ередюк

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!