Сьогодні до Львова прибуде мандрівна статуя Діви Марії з Фатіми

11104 0
Помолитись за мир в Україні біля мандрівної статуї Діви Марії можна буде у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на Сихові, вона буде там до 15 квітня.
vaticannews.va

vaticannews.va

Сьогодні, 17 березня 2022 року, до львівського храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на Сихові, прибуде мандрівна статуя Діви Марії з Фатіми. У храмі вона буде до квітня. Про це інформує «Духовна велич Львова».

Читайте також: Молитви за українських воїнів та Україну

«Центр Святині Фатіми (Португалія) надає нам офіційну копію Статуї Фатімської Божої Матері, щоб у Її присутності просити перед Богом про захист та мир в Україні та в світі. Статуя Богородиці прямує саме до нашого храму Різдва Пресвятої Богородиці та перебуватиме тут з 17 березня по 15 квітня 2022року», – цитує речника храму видання.

Помолитись біля мандрівної статуї можна уже сьогодні. О 13.00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ відбудеться Божественна Літургія.

Додамо, що як пише Vaticannews перша мандрівна статуя Фатімської Богородиці була вирізьблена за вказівками сестри Лусії, найстаршої з пастушків, яким являлась Пречиста Діва Марія 1917 р., та 13 травня 1947 року увінчана золотою короною. Сталося так, що 1945 року, незабаром після закінчення Другої світової війни, один парох у західному Берліні запропонував, щоб статуя Фатімської Матері Божої відвідала всі столиці і єпископати Європи аж до кордону з Росією. Виготовлена за вказівками сестри Лусії статуя від того часу побувала в 64 країнах світу, несучи послання миру й Божої любові. Згодом, щоб задовольнити численні прохання з усього світу, виготовлено й посвячено ще декілька копій першої мандрівної статуї. У 2000 році було прийнято рішення залишити першу мандрівну статую у Фатімському санктуарії, який вона залишає лише за особливих нагод, якою була, зокрема, зустріч молоді в Панамі на початку 2019 року.

Нагадаємо, що Папа Франциск закликав припинити вбивство невинних в Україні, зосередитися на переговорах і гарантувати дієві та безпечні гуманітарні коридори. Такі слова очільник Ватикану проголосив у своїй сьогоднішній публічній промові, 13 березня, у річницю його обрання на престол.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!